Nemzetközi gazdaság

Elkészült az ideiglenes átjáró a leszakadt kárpátaljai híd helyén

Nemcsak a háború veszélyes az ukrajnai infrastruktúrára, hanem az emberi hanyagság és figyelmetlenség is. A híd újjáépítése várhatóan egy évig tart majd.

Befejezték a Taracköz (Tereszva) és Bedőháza (Bedevlja) között, a Tarac folyón átívelő, nemrég összeomlott közúti híd melletti ideiglenes átjáró megépítését – írta Viktor Mikita megyevezető szerdai Facebook-posztja alapján a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

 

Ez az átkelő 40 m hosszú, teherbírása pedig 60 tonna, ami lehetővé teszi a forgalom átmeneti haladását

– írta bejegyzésében a politikus.

A helyi katasztrófa-elhárítási szolgálat tájékoztatása szerint szerdára virradó éjszaka a TMM-3M1 nehézgépesített híd 4 egységét helyezték el a Tarac folyón, valamint megtisztították a bekötőutakat is. A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője elmondta, hogy rövidesen megszervezik a szembejövő forgalom szabályozásának működését is.

Viktor Mikita arról is beszél, hogy a híd helyreállítása várhatóan egy évbe telik majd.

A Kiszó korábban arról számolt be, hogy a balesetet a hídszerkezet karbantartásának elhanyagolása okozta. A hidat 66 éve adták át, és ez alatt az idő alatt egyszer sem végeztek rajta nagy felújítást. Egy 2018-as vizsgálat után korlátozták a 7 tonna össztömeg feletti járművek közlekedését, erre táblák is figyelmeztettek. A híd leszakadásához végül az vezetett, hogy egy 45 tonna homokot szállító kamion hajtott fel rá, ami a megengedett súlyhatár több mint hétszerese.

 

Viktor Mikita Ukrajna Taracköz híd
Kapcsolódó cikkek