BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés

Orosz-ukrán háború 542. nap - friss hírek

Crimea bridge
Összefoglaló:

Kijev péntekről szombatra virradó éjszaka egy csapásmérő fegyverré átépített S–200-as föld-levegő rakétával próbálta megtámadni a Krím félszigetet, azonban a helyi orosz légvédelmi rendszernek sikerült elfognia a rakétát – írta meg szombaton az orosz védelmi minisztérium jelentésére hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség.

Crimea bridge
Ezúttal nem volt sikeres a Krím elleni támadás.
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Augusztus 19-én a kijevi rezsim egy csapásmérő fegyverré átépített S–200-as föld-levegő rakétával kísérelt meg terrortámadást végrehajtani a Krím területén

– állt az orosz tárca közleményében. Hozzátették, hogy időben észlelték és még a levegőben megsemmisítették a támadófegyvert, se anyagi károkat, se személyi sérüléseket nem okozott a támadás.

Az orosz védelmi minisztérium szerint nem ez volt az első hasonló akció, a tárca korábbi közleményei szerint augusztus 12-én Ukrajna kétszer is megpróbálta csapásmérő fegyverré átépített S–200-as föld-levegő rakétákkal támadni a Krímet Oroszországgal összekötő kercsi hidat. Ezeket az orosz légvédelmi rendszerek szintén sikerült időben észlelniük és kivédeniük.

Titokzatos robbanás rázta meg Enerhodart, többen megsérültek

Az orosz megszállás alatt álló, a zaporizzsjai régióban fekvő településen valószínűleg dróntámadás történt. Orosz ezredes is van a sérültek között.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.