szerint csak egy csekély havidíj segíthet a korábban Twitter néven ismert X platformról eltávolítani a botokat. A minden felhasználótól beszedett díjak a botok üzemeltetését rendkívül megdrágítanák, ráadásul minden bot létrehozása új fizetési megoldás bevetését igényelné szerinte.

Fotó: AFP

Musk minderről Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnökkel találkozva beszélt, miután az izraeli kormányfő az antiszemita megnyilvánulásokról érdeklődött a platformon, és arra kérte a Tesla-vezért, hogy előzze meg, hogy a gyűlöletbeszédet botok erősítsék fel. Az X egyelőre még ingyen is használható, ám Musk szerint a botok tevékenysége a legfontosabb oka annak, hogy elgondolkozott a kötelező előfizetésen – írja a Bloomberg.

Kérdés persze, hogy a botok korlátozása mennyiben használ az antiszemita megnyilvánulások kezelésében, hiszen azok sokszor olyan valós felhasználóktól származnak, akiket pont Musk engedett vissza a platformra. 

A milliárdos ráadásként háborúba kezdett a Rágalmazásellenes Liga ellen, mondván a zsidó civil szervezet miatt zuhan az X reklámbevétele és véletlenül sem saját tevékenysége miatt.

A mesterséges intelligencia jelentheti a legnagyobb veszélyt az emberiségre – vélekedett Elon Musk

Kaliforniában találkozott a világ leggazdagabb embere, Elon Musk és az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu. Egyetértettek abban, hogy a mesterséges intelligencia egyszerre a legnagyobb áldás és a legveszélyesebb átok, ami a civilizációra leselkedik. Netanjahu szerint néhány év múlva eléri az emberiséget az MI forradalma.