A Meta bejelentette legújabb termékét, a Quest 3 új generációs headsetet, és a Ray Ban okosszemüvegét, valamit egy sor chatbotot a közösségi alkalmazásokhoz. A headset a valóságos környezetet ötvözi a virtuális képekkel, amellyel a Meta vezérigazgatója, Zuckerberg szerint, a fizikai tér határait képesek lesznek kitágítani. A felhasználókat egy metaverzumnak nevezett virtuális valóságba invitálja. 

A Ray Ban okosszemüvege
Fotó: AFP

A kiterjesztett valóságot megjelenítő kényelmesebb, vékonyabb kialakítású Quest 3 jelentős előrelépés a Quest 2 headsethez képest. Erősebb processzorral, szélesebb látómezővel rendelkezik, nagyobb felbontású a kijelzője, használata során nem keletkezik pára, mint az elődjénél. 

A felhasználók októbertől juthatnak hozzá 499 dollárért, Európában 550 eurótól indul az ára.

 Az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás, illetve a Microsoft 365 is elérhető lesz az eszközön, várhatóan már decembertől. A headset különleges játékélményre is képes lesz, ugyanis egy gombnyomással a fizikai valóságból átléphetünk egy általunk választott digitális világba, egy űrállomásra, vagy akár a vadnyugatra. 

A Quest 3 technológiában és árban is lepipálja a Vision Pro –t. A “térbeli számítógép” headset a legjobb ár-érték arányú készülék lesz, hiszem a 2024-ben piacra kerülő Vision Pro 3500 dollárba fog kerülni. ezen egyre versenyképesebb piacon.

Az immerzív technológiai innovációira dollármilliárdokat költő cég a fizikai és a virtuális világ ötvözésére helyezi a hangsúlyt. 

A Ray Ban okosszemüveg második generációját adja ki idén októberben, amiért a márka híveinek nem kell mélyebbre nyúlniuk a zsebükben, mint azt megszokhatták, hiszen 300 dollárt kell majd fizetni a beépített mesterséges intelligencia asszisztenssel, a Meta AI –val, és 36 órás akkumulátor üzemidővel ellátott szemüvegért. A technológia iránt érdeklődő felhasználók szemüvegükön keresztül, az általuk nézett tárgyakról információkat kérhetnek a Meta AI-tól. 

A Meta árfolyama 2023-tól
 

A tech óriás további 28 chatbot kiadását is tervezi, amelyekkel a felhasználók kapcsolatba léphetnek egymással., illetve a Meta “személyiségekkel” rendelkező csevegőbotjai számos híresség,-köztük Paris Hilton, és Snoop Dog vagy -hangját, arckifejezését és személyiségi vonásait utánozza majd.