A logisztikai parkok építésében ismert CTP 90 millió euró (mintegy 35 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel és az Erste Group Bank AG-vel négy logisztikai és ipari parkjának finanszírozására Magyarországon – közölte a pénzintézet.

Az energiatermelés jelentős részét a tetőn elhelyezett napelemek biztosítják / Fotó: Bata Tamás

Az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Group Bank AG a nagy összegű finanszírozás közös szervezőjeként működött együtt, míg az ügynöki és biztosítéki ügynöki feladatokat az Erste Bank Hungary látja el. A többszereplős finanszírozás hétéves futamidőre biztosít forrást a vezető európai ipari- és logisztikaiingatlan-üzemeltető és -fejlesztő CTP csoport magyarországi leányvállalatainak. A finanszírozott ingatlanok modern létesítmények a CTPark Budapest West és a CTPark Budapest East területén, a legmagasabb fenntarthatósági sztenderdek szerint tervezve, kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, amelyet az A+++ és A++ energetikaitanúsítvány-besorolásuk is alátámaszt. Az energiatermelés jelentős részét a tetőn elhelyezett napelemek biztosítják.

Budapest leggyorsabban fejlődő ipari övezete

Üllőn, nyolc kilométerre Budapesttől délkeletre, az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő CTPark East Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található, míg a CTPark West biatorbágyi elhelyezkedése kiemelt fontosságú a Budapest és Nyugat-Európa közti lebonyolításának elősegítésében. A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképes összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a CTP-re esett, az ingatlanok összterülete közel 155 ezer négyzetméter, kihasználtságuk csaknem százszázalékos, ami kiemelkedő eredmény a logisztikai iparágban.

A jogi tanácsadást az Erste Bank számára az Ernst & Young Budapest, valamint a White & Case Prague szolgáltatta, míg a CTP Hungaryt a Kinstellar Budapest képviselte.