Nemzetközi gazdaság

Idén is tartottak magyar napot az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron

A világ negyven országából több mint ezerkétszáz kiállító vett részt a rendezvényen.

A vásárra több tízezren látogattak ki, a felelős és fenntartható mezőgazdasági termelés állt a rendezvény középpontjában.  A hagyományos mezőgazdasági gépek mellett az érdeklődők a hat nap alatt a legkorszerűbb technológiai vívmányokkal is megismerkedhettek. Az ágazatban tevékenykedők és az érdeklődők szakmai előadásokon és tanácskozásokon, bemutatókon, üzletember-találkozókon vehettek részt. A tenyészállat-kiállítás is sok látogatót vonzott ebben az évben is. 

A mezőgazdasági cégek mellett feldolgozással, forgalmazással foglalkozó vállalatok, bankok és biztosítóházak is jelen voltak.

Az idei rendezvénynek hathatós támogatást biztosított az amely egyébként a Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár idei partnere is.

Újvidék, 2017. május 13.A magyar termékek standja az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron 2017. május 13-án. Magyarország kiemelt számú kiállítóval van jelen a vásáron.MTI Fotó: Molnár Edvárd
A magyar termékek standja a nemzetközi vásáron / Fotó: Molnár Edvárd / MTI

Az eseményen az IPA-projektek fontosságát is kiemelték több panelbeszélgetés alkalmával. Szerdán pedig magyar napot tartottak, amelynek keretében mezőgazdasági szakmai konferenciát és üzletember-találkozót szerveztek. 

Ebben az évben húsz magyarországi cég mutatkozott be a 91. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron, több mint 500 négyzetméteres kiállítási területen. 

A vásáron nagy hagyománya van a magyar napnak, amelyet immár 22. alkalommal tartottak meg. A korábbi években a magyar–szerb gazdasági együttműködés képezte a találkozó központi témáját, ezúttal a fenntartható mezőgazdasági termelés állt a szakmai konferencia fókuszában. Skapinyecz Péter, a Magyarország vásári bemutatkozását szervező Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat ügyvezetője elmondta, a magyarországiak készek megosztani tapasztalataikat szerbiai partnereikkel. A Talajmegújító Gazdák magyarországi egyesülete is képviseltette magát a mezőgazdasági vásáron, akik szerb nyelvű szakirodalmat is kínáltak.

 

 

Jakab rendezvény központi kilátogat felelős
Kapcsolódó cikkek