Chicagóban az előző hetinél lassabb ütemben ugyan, de folytatódott a szójabab drágulása (1,4 százalék). A növényi eredetű takarmányok általános felértékelődése mellett ezt elősegítette az amerikai szójabab vártnál erősebb keresletbővüléséről szóló washingtoni jelentés is. A hét végén a búzaárak is újra erősödni kezdtek, de még közel 40 centtel elmaradtak az előző heti zárószintjüktől. Az amerikai őszi vetés jó állapotáról szóló hivatalos becslés nyomán megnyugodott piacot később azok a hírek pezsdítették fel, miszerint az árvíz sújtotta Ausztrália esetleg az USA-ból importál búzát exportkötelezettségeinek maradéktalan kielégítése végett.
A kávéárak lejtőn maradtak a vezető termelők jó terméskilátásai nyomán. A legnagyobb robustaexportőr Vietnam például újra 700 ezer tonnát meghaladó (egyesek szerint 840 ezer tonnát is elérő) rekordtermésre számít a folyó idényben. Így főleg a -- harmincéves mélyponton, tonnánként 594 dolláron landolt -- londoni robusta értékvesztése volt látványos, de a New York-i arabica is másfél százalékkal gyengült.
A cukorpiacok előző hetekbeli hossztrendje is megtört, miután az egyhavi árfolyamcsúcs nagyobb eladásokra ösztönözte a termelőket. A nyerscukor határidős jegyzései így 2,7 százalékkal gyengültek New Yorkban.
Még markánsabban csökkentek a nyersolaj- és olajtermékárak, amit még az iraki szállítások pénteki leállítása sem tudott meggátolni. Az USA készletei ugyanis az előző héten a vártnál jobban nőttek, az olajkartell, főleg Szaúd-Arábia részéről pedig ígéretek hangzottak el, hogy szükség esetén pótolják az iraki olaj hiányát. New Yorkban például egy hét alatt 9,5 százalékkal (csaknem kéthavi mélypontra) esett a nyers- és 8,4 százalékkal a fűtőolaj ára.
A földgáz viszont még 1,4 százalékkal tovább drágult, új jegyzési abszolút rekordot -- millió brit hőegyenértékben mérve 6,83 dollárt -- elérve. Novemberben 47 százalékos volt a New York-i földgázárak emelkedése, ami tíz év óta ugyancsak a legnagyobb havi erősödés.
A nagy kereslet és az orosz szállítások várható újabb szüneteltése miatt látványosan drágult a platina és a palládium is. A londoni napi piacon pénteken már 607, illetve 828 dolláron rögzítették a troy unciánkénti árfolyamot. Ezek már alig maradtak el az augusztusban mért 12 éves (platina), illetve az abszolút (palládium) csúcstól.
A színesfémárak többsége (a horgany kivételével) is magasabban zárult, amiben az amerikai és brit részvénypiacok szilárdulása is szerepet játszott.