Tőzsdei bevezetése óta napi 20 százalékos erősödést produkált az Econet.hu, alig több mint egyhetes pályafutása alatt 200 százalékot meghaladó mértékben emelkedett. Ilyesmire még a BÉT történetében nem volt példa. Az 1569 forinton debütáló papír mindennap kihasználta maximális drágulási lehetőségét, így tegnap 4886-ig jutott. Csak az összehasonlíthatóság kedvéért: egy hónapja 650 forinton cserélt gazdát az akkor még Virginiának nevezett amihez két hónappal ezelőtt 351-ért lehetett hozzájutni. Tegnapi árfolyama alapján egyébként az Econet kapitalizációja 2,6 milliárd forint, a cég az idei évre százmillió forint körüli árbevételt és nullszaldós eredményt tervez.
Az Econethez fűződik a stop megbízások felfüggesztése is a tőzsdén, egy jól sikerült stopnak köszönhetően ugyanis a 20 százalékos limiten kívül is született kötés Econetre.
A papír piacán egyébként nincs domináns vevő brókercég, az aránylag kis forgalmon sok társaság osztozik. A könyvben 10-20-30 darabos ajánlatok sorakoznak. Az Econet eddigi forgalma nem volt túl jelentős, mintegy 6600 darab cserélt gazdát a tőzsdei "megjelenés" óta, ez egyébként még mindig jóval nagyobb, mint a megboldogult Virginia likviditása volt, melyre csak elvétve született kötés.
A részvény irtózatos drágulásából korai lenne bármilyen következtetést levonni, ez az új bevezetésekre jellemző buborékképződésnek tűnik, melyet az internettel kapcsolatos felfokozott várakozás súlyosbít. A papír reális árát egyelőre képtelenség megállapítani, hiszen az első értelmezhető adatsorral csak a jövő év első negyede után fognak előállni. Az Econet stratégiai alelnöke, Szenes Gábor arra hívja fel a befektetők figyelmét, hogy a tőzsdei megjelenés előtt részletes kockázatfeltáró nyilatkozatot tettek közzé, mely természetesen ma is érvényes. Ráadásul a társaságnál a debütálás óta semmilyen fundamentális változás nem történt.