A múlt hónapban az első helyen végzett a Buda-Cash Brókerház az azonnali részvényforgalom volumenében, melyet igen széles magánbefektetői ügyfélkörének köszönhet. Sokan csak megtakarításaik egy részét helyezik el közvetlenül a tőkepiacon, így egy befektetési alap megfelelő alternatívát jelenthet a fennmaradó tőke nagyobb hozamot biztosító befektetéséhez -- indokolta a Buda-Cash Növekedési Alap indításának hátterét Jászai Péter, az alapkezelő munkatársa.
Az alap benchmarkja 50-50 százalékban a RAX, illetve a három hónapos diszkontkincstárjegy hozama lesz. Az alapkezelési szabályzat lehetővé teszi külföldi értékpapírok vásárlását is, de kezdetben csak hazai kibocsátású eszközökkel töltik fel a portfóliót.
A jegyzési eljárás 2001. január 2. és január 29. között zajlik, de az lezárható a 100 millió forintos minimális induló saját tőke lejegyzése esetén, ha a jegyzési időszakból már három nap eltelt. A későbbi forgalmazást a Buda-Cash Brókerház 14 tagú irodahálózata végzi. A befektetőt váltáskor legfeljebb 500 forintos, visszaváltáskor 0,4 százalékos, de legalább 250 forintos jutalék terheli. A Buda-Cash Alapkezelő a jövő évben pénzpiaci alap indítását is tervezi.