A tavaly december 14-én lemondott igazgatóság helyére választott új igazgatóságot, továbbá új felügyelőbizottságot pénteki rendkívüli közgyűlésén a Graboplast Rt. A társaság alapszabályát ugyancsak módosította a közgyűlés. A cég négytagú (a 2003. évét bezáró rendes közgyűléséig megbízást kapott) igazgatóságában Bajnai Gordon, a Wallis vezérigazgatója, Jancsó Péter, Kissné Földi Beáta korábbi felügyelőbizottsági tag és Mohai György, a Central Eastern European Fund igazgatósági tagja kapott helyet. Az igazgatóság elnöke továbbra is Jancsó Péter, aki vezérigazgatói helyét is megtartotta, ez utóbbi munkaszerződése 2006 januárjáig szól.
A közgyűlés döntött a névre szóló, osztalékra nem jogosító, többlet szavazati jogot biztosított 1 darab 10 ezer forint névértékű C sorozatú részvény egyenlő részvényesi jogokat biztosító A sorozatúvá történő átalakításáról és annak Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetéséről. Egy másik döntés megszüntette a korábbi 20 százalékos szavazati korlátot. Ezzel tehát jócskán fellazultak a Graboplast felvásárlását akadélyozó szabályok.
Jancsó Péter a közgyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta: a cég erőteljes növekedést tűzött ki célul, az idén 16 százaléknál nagyobb forgalmat és 5 százalékot meghaladó forgalomarányos üzemieredmény-bővülést terveznek. Mindezt segítheti, hogy a társaság számára -- a reméltnél korábban -- újból kinyíltak a FÁK-piacok. Az idén a cég ezen a piacon a legmagasabb eladási évéhez képest várhatóan már ismét 50 százalék fölött értékesít. Jancsó úgy ítéli meg, hogy a Graboplast a Wallisszal igen nagy méretű akvizíciókra is képes lesz.
Bajnai Gordon, a Wallis Rt. vezérigazgatója szerint a Graboplast értékét nem tükrözik a jelenlegi tőzsdei árak, sőt jelentősen alulértékelt a középtávon jelentős növekedési lehetőséggel bíró cég. Elhangzott az is, hogy a Graboplast osztalékpolitikája a tervek szerint ugyancsak megváltozik: évente kiosztják majd a felosztható eredmény minimum 30 százalékát osztalékként, kivéve, ha olyan konkrét akvizíciós lehetőség áll rövid távon a társaság előtt, amely a részvényesi értéket jelentősen növelheti.