Holnap délután öt órakor a Gellért szállóban kezdődik a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) és a Mol Rt. által közösen rendezett kisbefektetői klub, ahol az olajvállalat három legfelső vezetője -- Hernádi Zsolt elnök, Mosonyi György vezérigazgató és Michel-Marc Delcommune pénzügyi és gazdasági vezérigazgató-helyettes --válaszol a céggel kapcsolatos aktuális kérdésekre.
A rendezvény kapcsán Felkai György, a Mol kommunikációs igazgatója elmondta: a társaság folyamatosan kapcsolatban áll nagybefektetőivel, azonban demonstrálni kívánják: a közel százezer kisbefektető is ugyanolyan fontos számukra. A csütörtöki rendezvény egy kísérletnek számít: amennyiben a kisbefektetők részéről van igény az ilyen jellegű találkozóra, rendszeres eseménnyé válhat.
Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke kiemelte: az országban már több tőzsdeklub működik, a holnapi esemény ugyanakkor nem ezek konkurenciája kíván lenni, hiszen mást kínál. Példa nélkülinek számít az, hogy a Mol három legfelsőbb vezetője is jelen lesz, ugyanakkor rajtuk kívül nincsenek szakértők, elemzők a meghívottak között -- a kérdéseket és válaszokat mindenki magának értékeli. A TEBÉSZ-elnök szerint a kisbefektetők információs hátránya az internetes hírcsatornáknak köszönhetően csökkent ugyan, de nem szűnt, nem szűnhet meg. Épp emiatt fontos kezdeményezés a holnapi klub, ahol feltehetik kérdéseiket a Mol vezetőinek az érdeklődők.