Már a múlt csütörtökön lezárult a Mol sajátrészvény-vásárlási akciója. A társaság a múlt hét keddi bejelentés előtt egy nappal adta le a megbízást 400 ezer darab saját részvény vásárlására, amely csütörtökig teljesült. A legnagyobb részét a papíroknak feltételezhetően még február 26-án megvették, amikor feltűnően nagyot emelkedett az árfolyam.
A Mol azzal indokolta a saját részvények vásárlását, hogy a menedzsment opciós és ösztönzőprogramjuk fedezetéhez most jó áron tudtak részvényekhez jutni. Szakértők szerint azonban könnyen lehet, hogy puszta árfolyam-karbantartásról van szó, hiszen február 26-án hosszú idő után először csökkent 4500 forint alá a Mol jegyzése, a vezetők pedig a meglehetősen szigorú feltételrendszer alapján egyáltalán nem biztos, hogy az idén már bónuszrészvényekhez juthatnak.
Tegnap ismét erőteljesen emelkedett a részvény ára, így elképzelhető, hogy a cég esetleg tovább vásárolta saját papírjait. A legutolsó gyorsjelentés szerint 283 500 darab részvénnyel rendelkezett a Mol, amelynek igazgatósága állandó felhatalmazással bír saját részvény vásárlására az alaptőke 10 százalékáig. A társaság jegyzett tőkéje több mint 98 millió darab részvényből áll, így még bőven van lehetősége a menedzsmentnek további akciókra.