Chicagóban megállt a búza- és kukoricaárak emelkedése, és a szójababé is lassult. A kukoricaárak egy hónap óta először mérséklődtek (1,3 százalékkal) heti szinten, miután az ismét felerősödött importőri génfélelmek miatt a washingtoni agrártárca markánsan csökkentette az USA idei kivitelére vonatkozó előrejelzését. A pénteki kukoricaárak azonban még így is 6,5 százalékkal meghaladták a január végi négyhavi mélypontjukat. Ráadásul az elemzők rövidesen újabb emelkedésre számítanak, mivel az USA-ban várhatóan a szokásosnál később kezdik vetni a kukoricát a talaj átázása miatt.
A brazil export erősödésével újabb nyomás alá kerültek a kávépiacok. New Yorkban közel 3 százalékkal süllyedt az -- elsősorban latin-amerikai eredetű -- arabica kávé májusi jegyzési árfolyama. Brazília, a világ legnagyobb kávétermelője januárban 140 ezer (60 kilogrammos) zsákkal több myerskávét szállított külföldre, mint egy évvel korábban. Éves összehasonlításban ez volt az első havi szintű bővülés, mióta a dél-amerikai ország -- más kávétermelőkhöz hasonlóan -- kivitele jelentős szűkítéséről határozott.
Az újabb elefántcsontparti szállítmányok kikötői megjelenése érezhetően visszanyomta a kakaóárakat is, New Yorkban például 7,6 százalékos volt a csökkenés. A cukorárak szintén mindkét meghatározó piacon gyengültek.
A hét második felében újra csökkenni kezdtek a nyersolajárak is, de azért még kissé az előző pénteki szint felett zárultak. Londonban például az északi-tengeri brent barrelenkénti ára a 27 dollár feletti tetőzését követően ismét 26 dollár közelébe süllyedt. A piac azokat a spekulációkat követően higgadt le, hogy az olajkartell (OPEC) tervezett idei második kvótacsökkentése várhatóan kisebb lesz, mint a második negyedévi szokásos keresletszűkülés. Az OPEC-miniszterek március 16-án ülnek össze Bécsben a piaci helyzet és a kvóták megvitatására.
A londoni piacon megtört a színesfémárak lendülete, beleértve a hét elején hatheti csúcson -- jóval a száznapos mozgó átlag (tonnánként 1824 dollár) felett -- tetőzött rézét is. A vörös fém tőzsdei készletei ugyanis csütörtöktől, hosszabb idő óta először markánsan duzzadni kezdtek. Az arany ára viszont kéthavi csúcsra nőtt Londonban, miután emelkedett a rövid lejáratú kölcsönzés kamatlába. A drágulást egyelőre a brit központi bank által bejelentett újabb kiárusítási akció sem akadályozta meg. Az élénkülő kereslet nyomán kissé szilárdultak az ezüstjegyzések is.