A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

A Wallisé a Hajdú-Bét többsége

Az OTP Bank Rt. bejelentette, hogy átadta a Wallis Rt. részére a Hajdú-Bét Rt. 1776 millió forint névértékű, 20,45 százalékos tulajdoni arányt képviselő részvénycsomagját.

A papírokra a bank egy még 2000 februárjában aláírt opciós szerződésben biztosított vételi jogot. A tranzakcióra azonban csak most, a Gazdasági Versenyhivatal engedélyének kézhezvételét követően (ez egyébként az ügylet lebonyolításának feltétele volt) került sor.
Az OTP Bankkal hagyományosan jó kapcsolatban levő Wallis most azt a részvénymennyiséget vette meg 20 601 600 forintért, amelyet a legnagyobb magyar pénzintézet korábban a Magyar Külkereskedelmi Banktól a névérték egy százalékának (mintegy 17,8 millió) megfelelő áron vásárolt meg.
A jelenlegi tranzakciót követően a Wallis több mint 70 százalékban lett tulajdonosa a Hajdú-Bétnek. Az OTP-nek, amely a debreceni cég hitelezésén, tulajdonlásán becslések szerint eddig összesen tízmilliárd forintot veszthetett, közel 28 százalékos részesedése még mindig maradt.

Az OTP Bank Rt. bejelentette, hogy átadta a Wallis Rt. részére a Hajdú-Bét Rt. 1776 millió forint névértékű, 20,45 százalékos tulajdoni arányt képviselő részvénycsomagját. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek