A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) jóváhagyásával 2001. szeptember 3--6. között lehet jegyezni a Raiffeisen Likviditási Alap befektetési jegyeit. A termék pénzpiaci instrumentumokba fektet, célunk egy új, alacsony kockázatú megtakarítási forma kialakítása -- mondta lapunknak Bereczki Zoltán, az alapkezelő portfóliómenedzsere.
Az alap legalább 10 százalékot tart majd állampapírban, a fennmaradó részt a bankközi forintpiacon helyezik ki, ami lényegében betéti konstrukciókat jelent. A befektetés után ezért igényelhető lesz az adóhitel, így az alapkezelő előzetes piacfelmérése szerint a magánszemélyek körében van érdeklődés a konstrukció iránt. Várakozásaik szerint a Raiffeisen Pénzpiaci Alap befektetőinek egy része "átvándorol" majd a hasonló kockázati szintű likviditási alapba, de a bank lakossági üzletágának erősítésével jelentős új ügyfélkörre is számítanak.
Indulás után az alap befektetési jegyeit 500-500 forintért válthatók, illetve válthatók vissza. Az alapkezelési díj 1,5, míg a letétkezelési díj 0,1 százalék lesz.