Stagnáló fél évet tudhat maga mögött a Csopak Rt. A társaság konszolidációs köre az utóbbi időszakban ismét változott, ami megnehezíti az összehasonlítást. A csoport árbevétele 61 millió forinttal, 7,2 milliárdra csökkent, ami éppen a konszolidációs kör változásából eredő 3 százalékos csökkenés hatása. Az exportértékesítés visszaesését a Ferroom Kft. kiválása eredményezte. Igaz, reálértéken mindenképp csökkenő árbevételről számolt be a Csopak.
A társaság helyzete nem sokat változott, hiszen az árbevétel szinten maradása mellett a költségeket is sikerült az előző évi szinten tartani. A tárgyi eszközök értékesítésből származó bevételek emelkedése az egyéb bevételeket 282 millió forinttal megdobta. Ennek köszönhetően a társaság 588 milliós üzemi eredménye is 15,3 százalékos növekedést mutatott.
A hitelállomány növekedése miatt azonban nőtt a vállalat finanszírozási költsége is. A pénzügyi eredmény 45 millió forinttal romlott, ami elvitte az üzemi profit nagy részét.
A Csopak a fél év során végrehajtott alaptőke-csökkentést a rendkívüli bevételek és a rendkívüli ráfordítások tételekben szerepeltette, ezért ugrott meg mindkettő összege drasztikusan. Ezek azonban kompenzálták egymást, így a rendkívüli eredmény 2,8 millió forintot tett ki.
A csoport adózás előtti nyeresége majdnem elérte 342 milliót, ami szinte hajszálra megegyezik a 2000. év 340,9 millió forintos féléves eredményével.