A fordulat a csütörtöki amerikai zárás után következett be, amikor a Cisco System olyan fantasztikus jó hírrel rukkolt elő, melyre manapság ritkán akad példa: a cég ugyanis újabb jelentős költségcsökkentő átszervezések mellett azt is közölte, hogy jelen negyedév első heteiben rendelésállománya a várakozásoknak megfelelően alakult. Ebből a befektetők rögtön arra következtettek, hogy közel a mélypont, s heves vásárlásokba fogtak. Jót tett a hangulatnak a Deutsche Telekom egyik nagyrészvényesének azon bejelentése is, miszerint a mostani alacsony árakon nem kíván papírjaiból a piacon értékesíteni. Pénteken így az összes vezető index legalább 1-2 százlalékot ugrott, a Nasdaq 4 százalék feletti mértékben gyarapodott.
A BÉT-en a Matáv eleinte lefelé nem követte a Deutsche Telekomot, de sajnos pénteken annak szárnyalására sem reagált. Árfolyama új történelmi méylpontot döntött 700 forinton. A Richter fél százalékot emelkedett, az OTP egyet esett. A Mol közel 2 százalékot csúszott vissza, noha magas ajánlata ellenére csütörtökön és pénteken már felfelé indult. Mindezek eredőjeként a BUX mintegy 40 pontot esett.
A legnagyobb nyertes a Fotex lett 6 százalékos erősödéssel, de közel ennyit drágult az IEB is -- mindkét papír esetében minimális forgalom mellett. A TVK és a Graphisoft viszont 5 százalék feletti mértékben esett, a Rába ismét stabilan 1400 forint alá került.