A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Grabo-parketta Spanyolországban

A Graboplast-csoport elmúlt hetekben megtartott spanyolországi roadshow-jának köszönhetően nagy volumenű parkettamegrendeléseket szerzett a dinamikusan fejlődő piacon -- jelentette be tegnap a társaság. A spanyol parkettapiac az elmúlt három évben megduplázódott, így évente 11 millió négyzetméter -- zömmel tölgy, kisebb részben bükk -- parkettát értékesítenek a dél-európai országban.
A Graboparkett Kft. kecskeméti gyárának szalagparketta-üzemében a nyár óta három műszakos a termelés, ami évi 700 ezer négyzetméternyi termék előállítását teszi lehetővé. A Graboparkett évi termelésének eddig 5 százaléka került Spanyolországba, mostantól ez a mennyiség 20 százalékra emelkedik.
Mónus Ágnes, a Graboplast pr-vezetője elmondta, hogy a európai mediterrán régióban folyamatosan bővül a parkettapiac, mert ez a termék -- a légkondicionálás terjedésével -- egyre keresettebb lesz az eddig megszokott kőalapú padlóburkolókkal szemben. A Graboplast tovább keresi az értékesítési lehetőségeket Dél-Európában.

VG-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek