Folytatja a rábocsátásos kötvényértékesítést a Földhitel és Jelzálogbank Rt. (FHB). A márciusi 2,4 milliárdos, a júniusi 1,47 milliárdos és a múlt hónapban kibocsátott 779 millió forintos jelzáloglevél után augusztus 22-én újabb aukció során minimum 100 millió, legfeljebb 1,65 milliárd forint értékű 9,6 százalékos fix kamatozással bíró 10 ezer forintos névértékű jelzáloglevelet árvereznek el. Az értékpapírok kamatfizetése félévente történik, a tőketörlesztésre a teljes sorozat 2007. március 14-i lejárati napján kerül sor.
A kibocsátás vezető forgalmazói a CIB Értékpapír Rt., az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. és a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. Társszervezőként vesz részt a jegyzésben az Aegon Magyarország Értékpapír Rt., a Concorde Értékpapír Rt., és a Takarék Bróker Rt. A pénzintézet közleménye szerint az aukció napját követően két napon belül a sorozat tőzsdei bevezetésével megteremtik a jelzáloglevek másodlagos piacát is.
Az FHB korábbi elképzelései szerint a bank jelzálog-hitelezési tevékenységének forrását biztosító jelzáloglevelekből a mostanival azonos feltételekkel további sorozatrészleteket bocsát ki. Megkötés, hogy a teljes sorozat össznévértékének 5 és 10 milliárd forint között kell lennie.