A tőzsdei kivonulás mellett döntött a BÉT legelső cége, az IBUSZ, részvényével 1990 júniusában kezdődött meg a kereskedés az újranyitott magyar tőzsdén. A történelmi papír kivezetéséről a társaság szeptember 28-ra összehívott közgyűlése szavaz. A cég a döntést azzal indokolja, hogy a BÉT nem tudja betölteni a tőzsdétől elvárt, a cégek számára fontos értékmérő funkcióját. Sőt, az IBUSZ közleménye szerint a börzei jelenlét nem funkcionál reális értékmérőként, a torzítások pedig már gazdasági hátrányt is jelenthetnek. A társaság papírjai a bécsi tőzsdétől is búcsúznak majd.
A részvényesek kivezetési döntés esetén a közlemény megjelenését megelőző 180 nap forgalommal súlyozott átlagárára tarthatnak igényt, ez számításaink szerint megközelítőleg 600 forintot jelent. A sokáig tetszhalott IBUSZ piaca is megélénkült a hírre, a papír tegnap 20 százalékot emelkedett.
A rendkívüli közgyűlés napirendjén emellett szerepel a tavalyi éves gazdálkodás ilyenkor szokásos jóváhagyása, valamint alapszabály-módosítás is. Szavaznak az IBUSZ Utazási Irodák Kft. beolvadásáról az IBUSZ Rt.-be is. A cég arra hívta fel a részvényesek figyelmét, hogy azok, akik a beolvadás után nem kívánnak tulajdonosok maradni, jelenjenek meg a közgyűlésen, vagy szándékukat írásban jelezzék az igazgatóság számára.