Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje változatlanul a QBE Atlasz Biztosító igazgatóságának elnökhelyettese, és a cég ezen nem is kíván változtatni -- tájékoztatták lapunkat a társaságnál. Mint emlékezetes, Medgyessy (akit 1998-ban az QBE Atlasz új ausztrál tulajdonosa kért fel a biztosítói posztra) politikai szerepvállalása miatt nemrég távozott az Inter-Európa Bank elnöki székéből. Az érintett megkeresésünkre egyelőre nem regált.
Mellette Fekete János, a jegybank volt elnökhelyettese is hosszú évek óta a QBE Atlaszt segíti az fb elnökeként.
Nemrég a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) több vezető menedzsere is posztot kapott a szintén a belga KBC Bank többségi tulajdonában lévő Argoszban. Rejtő E. Tibor, a K&H vezérigazgatója az Argosz igazgatósági, Várkonyi Edit vezérigazgató-helyettes pedig fb-taggá vált.
Az Argosz a közelmúltban megkezdte a módozatok keresztértékesítést a K&H Bankkal, illetve a csoport életbiztosítójának számító K&H Életbiztosítóval.
Szintén gyümölcsöt hozott az a személyes együttműködés, amely az ÁB-Aegon Biztosító és a Raiffeisen Bank között alakult ki. Felcsuti Pétert, a Raiffeisen vezérigazgatóját két éve választották meg az ÁB-Aegon fb-jének tagjává. Az idén májustól a két társaság közösen kezdett jelzálog-hitelezési tevékenységbe.
Az ÁB-Aegon fb-jének elnöki posztját egyébként régóta Hetényi István volt pénzügyminiszter, igazgatóságának egyik székét Bácskai Tamás közgazdászprofesszor tölti be.
A CGNU Mébitnél az új brit tulajdonos csak minimálisan alakította át az igazgatóságot, így annak változatlanul tagja maradt Apró Piroska, a Magyar Hitel Bank egykori elnöke, volt külkereskedelmi miniszterhelyettes. Az fb-t tagként továbbra is erősíti Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Rt. elnöke.
Az OTP-Garancia Biztosító szoros tulajdonosi kötődését jelzi, hogy három éve Csányi Sándor, az anyabank elnök-vezérigazgatója a társaság fb-elnöke.