Annak dacára, hogy a pályázati dokumentációt nyolc cég vette át, csak egyetlen pályázat érkezett a CD Hungary Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Rt. (CD Hungary) 99,99 százalékos részvénycsomagjára április 10-én kiírt pályázatra. Ezért az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. az eredetileg tervezett, kétfordulós értékesítés helyett a Magyarországon működő diplomáciai testületek, képviseletek és azok dolgozóinak elhelyezését biztosító, 1998 decemberében létrehozott cég eladását célzó pályázatot eredményesnek nyilvánította, és lezárta.
A vevő az OTP Bank ingatlanforgalmazással foglalkozó cégének, az OTP Ingatlan Rt.-nek az idén januárban megalakított leányvállalata, a Magyar Ingatlan Befektető Kft., amely 18,2 milliárd forintot fizet majd a CD Hungaryért, amelynek tevékenységében az utóbbi időben főleg az ingatlangazdálkodás vált domináns tevékenységgé.
Az elemzői vélekedések korábban elég széles sávban határozták meg a CD Hungary értékét, becsléseik 16--30 milliárd forint között mozogtak.
A vételárral kapcsolatban a piaci szereplők most is megosztottak, önmagában azonban az a tény, hogy a végső ár a korábban becsült sáv alsó széléhez van közelebb, azt mutatja, hogy irreálisan sokat biztosan nem fizetett az OTP-csoport. Több elemző szerint azért tartja reálisnak az árat, mert a 5,7 milliárd forintos saját tőkéjű CD Hungary birtokában döntően olyan nagy értékű lakóingatlanok (luxusvillák, rezidenciák) vannak, amelyek értékét az átlagosnál is jobban rontja az ingatlanpiacon a legutóbbi időben bekövetkezett megtorpanás és árcsökkenés.
Mások szerint ugyanakkor a társaság értékét a puszta ingatlanvagyonon felül növeli az a tény, hogy az ingatlanok bérbeadása számottevő, és folyamatos bevételt biztosít a társaságnak. Ezzel kapcsolatban nem árt megjegyezni, hogy az ÁPV Rt. a nála lévő aranyrészvény birtoklása mellett a megkötendő szerződésbe garanciális elemként építi be a diplomáciai testületeket ellátó tevékenység fenntartását többéves időtartamra.
Az elmúlt évet 7,9 milliárd, az idei első negyedévet 3 milliárd forintos árbevétellel és 758 (264) millió forintos adózás előtti eredménnyel záró OTP Ingatlan Rt. a mostani vásárlása megfelel az anyabank 2001. évi üzletpolitikájában meghatározott kívánalmaknak. Az OTP éves közgyűlésén ismertetett elképzelések szerint növelni kell a társaságon belül az üzemeltetési üzletág volumenét.
Bár a pályázati eredmény még a tőzsdezárás előtt nyilvánosságra jutott, túlzottan nem mozgatta meg a befektetők fantáziáját. Az OTP papírja összességében 40 forintos emelkedést produkálva 14 800 forinton zárt, azonban maga a bejelentés semerre nem mozdította el az árfolyamot.