A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) engedélyezte, hogy az MKB Értékpapír Rt. szeptember 10-i határidővel átadja állományát a Magyar Külkereskedelmi Banknak (MKB), amely így a jövőben univerzális pénzintézetként tevékenykedhet tovább. Az anyabank a szerződés értelmében nem vette át az önkéntes és magán-nyugdíjpénztári, valamint az egyedi portfóliókezelési szerződésen alapuló állományt. Az MKB és értékpapírcége még április elején állapodott meg az állományátruházásról.
A piac egyéb szereplői közül nemrég az OTP Bank jelentette be: 2002 januárjától beolvasztja brókercégét. Ennek előkészítésére a bank lakossági divízióján belül befektetési szolgáltatási igazgatóságot hoztak létre.
Hasonlóképp jövőre indul univerzális pénzintézetként az Inter-Európa Bank (IEB). Mellettük a Westdeutsche Landesbank adott számot arról: saját kézbe veszi a befektetési szolgáltatói tevékenységet.
A Kereskedelmi és Hitelbankba (K&H) olvadt ABN Amrónak szintén volt univerzális licence, amelyet az új K&H megörökölt. Hasonló lesz a helyzet az októbertől startoló HVB Rt. esetében, hiszen a HypoVereinsbanknak univerzális jogosítványát a vele összeolvadó Bank Austria Creditanstalttal "megosztja".
A Raiffeisen Bank régóta megszerezte az univerzális licencet, ám eddig nem olvasztotta magába brókercégét. Korábban már élt viszont a lehetőséggel a Budapest és a Daewoo Bank.