A tájékoztatás szerint az Arago szavazati aránya a Pick 70 ezer darabos saját részvényvásárlása után 44,64 százalékról 45,62 százalékra módosult. A nem szándékolt befolyásnövekedés ellenére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felszólította az Aragót, hogy befolyását csökkentse az eredeti mértékre, vagy tegyen nyilvános vételi ajánlatot.
A Pick még a határozat megjelenése napján eladta saját részvényeit, az Arago pedig -- nem meglepő módon -- azt jelentette be, hogy nem kíván nyilvános vételi ajánlatot tenni a Pickre.
A másik közlemény szerint az Arago visszavonja az Eravis törzs- és osztalékelsőbbségi részvényeire tett korábbi vételi ajánlatot, amely a kisebbség kiszorítása során az Aragónak el nem adott részvények érvénytelenítését tartalmazta.
Az új ajánlat határideje továbbra is 2001. szeptember 26-a, a papírokért kínált ajánlati ár pedig változatlan, azaz a törzsrészvényekért 4000, az elsőbbségi papírokért 8000 forintot kínálnak.
Az ajánlat azonban nem tartalmazza a PSZÁF által kifogásolt érvénytelenítési eljárást, így -- a korábbi értékpapírtörvénnyel összhangban -- az a kisebbséggel szemben nem tartalmaz kikényszeríthető kitételt.