A NABI cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint érdeklődne a Volvo buszgyártója, a Nova Bus új-mexikói üzeme iránt. Érsek Ákos, a NABI társasági igazgatója elmondta, hogy a vállalatnak egyáltalán nem áll érdekében a szóban forgó gyár megvétele. Sőt, mivel a Nova Bus Új-Mexikóban magas padlójú buszokat gyártott, nem is illik a cég profiljába. A NABI rendelkezik a megrendeléseihez szükséges kapacitással, és nincs érdekében bővíteni azt - szögezte le.

A Financial Times előző nap azt közölte, hogy a gyár megvétele iránt valószínűleg a NABI és az amerikai Gillig érdeklődik. Érsek Ákos hangsúlyozta: társaságuk többek között a Volvo kezében lévő cégtől is hódított el piaci részesedést.

A Gillig mellett pedig egyébként a NABI az egyetlen nyereséges buszgyártó az amerikai piacon, így érthető, hogy a Volvo neki szeretné eladni veszteségesen működő egységét. Ráadásul a Gillig nem is egyértelmű konkurencia a NABI számára, mivel az amerikai cég elsősorban kis szériákra szakosodott. Érsek Ákos szerint a Volvo egy utolsó próbálkozást tett az ügyben, hogy el tudja adni az új-mexikói gyárat. (VG)