A nap nagy részében a pozitív tartományban mozogtak a főbb európai indexek, de az erőtlen amerikai nyitás elvette a lendületet, s lényegében az előző napival megegyező szinten zárult a kereskedés. A technológiai papírok továbbra is viszonylag jól teljesítettek, az olajipari részvények viszont gyengélkedtek.

A BP és a Shell közel két százalékkal került alacsonyabbra, miután Nagy-Britanniában olyan terveket jelentettek be, hogy adót vetnek ki az északi-tengeri olajkitermelésen keletkező profitra. A Volkswagen csaknem 4 százalékot vesztett értékéből, ugyanis közölte, hogy az első negyedévben mintegy 6 százalékkal csökkentek eladásai az egy évvel korábbihoz képest.

A Nokia 2 százalékot erősödött, főként annak köszönhetően, hogy a Motorola Amerikában megerősítette a második negyedéves profitra vonatkozó elemzői jóslatokat. Hasonló ütemben drágultak az Ericsson részvényei is.

New Yorkban a Dow Jones indexet főként a Boeing 4 százalékos esése húzta le, a repülőgépgyártó ugyanis veszteséges negyedévről számolt be. A Pfizer 6 százalékot esett, miután lefelé módosította a második negyedéves nyereségre adott iránymutatását. Hasonló bejelentést tett a Veritas, s ennek nyomán a szoftvergyártók papírjai is lefelé tartottak. Az Intel viszont 6 százalékot emelkedett, mivel kedvező negyedéves számokat tett közzé.

Kelet-Európában a moszkvai és a prágai index fölfelé, a varsói pedig lefelé tartott.