A Daewoo Bank (Magyarország) az előző évinél 60 százalékkal magasabb, bő 1,1 milliárd forintos adózatlan profitot ért el tavaly. A mérleg szerinti nyereség 953,7 millió forint lett - tudatta közleményében a 7,206 milliárd forintos saját tőkéjű hitelintézet.

A 2001. évi nyereség egészében az eddigi 1,082 milliárdos eredménytartalékot növeli, s azt főképp az informatikai és a humán területek további fejlesztésére fordítják - jelentette be Jong Gu Park bankelnök. Az ügyfélbetétek állománya 29,17 milliárd forintra nőtt a 2000. évi 26,79 milliárdról, s az idén is hasonló mértékű bővülést vár a bank. Az ügyfélhitelek volumene viszont 24,48 milliárd forintra csökkent az előző évi 28,85 milliárdról.

A Daewoo az idén áprilisban új, cégeknek nyújtott, tetszőleges célú jelzálogalapú kölcsönnel lépett piacra. A pénzintézet továbbra is a lakossági és középvállalati piacon kíván tért nyerni.

Korábbi híradások szerint egyébként az - egyelőre vezérigazgató nélkül tevékenykedő - Daewoo Bank (Magyarország) a Daewoo Securitiestől a Koreai Fejlesztési Bank tulajdonába kerül át, de ez a tranzakció mindeddig hivatalosan még nem történt meg. (BI)

Munkatársunktól