A bankközi devizapiacon tegnap délután 12,54 százalékkal állt a sáv közepe alatt a forint jegyzése, ami 12 bázisponttal gyengébb az egy nappal korábbi értéknél. A kurzus meglehetősen szűk sávban ingadozott a kereskedők elmondása szerint, a forgalom viszonylag élénk volt, jelentős külföldi részvétellel. Egyes vélemények szerint a piacot kissé elbizonytalanította a kormány és a jegybank között kialakulni látszó vita.

Az euróval 241,00-241,75 forint között kereskedtek, a késő délután jegyzett 241,40/70 forintos kurzus 40 fillérrel erősebb az előző napi árnál. A nemzetközi piaci trendnek megfelelően a dollár először tovább gyengült a forinttal szemben, később azonban erőre kapott, s végül minimális mértékben magasabbra került az előző napinál. A zöldhasúért ekkor 255,10 forintot adtak.

Az overnight piacon 7,60-7,80 százalékon kötötték az üzleteket a 8,50-8,75 százalékos előző napi árral szemben. A tomnext kamatok lényegében megegyeztek az overnight hitelek árával, tehát a piacon mára sem vártak jelentős ármozgást. A hosszabb lejáratokon 2-3 bázisponttal csökkentek a kamatok, az üzleti aktivitás viszont - csakúgy, mint az állampapírok piacán - nyomott volt.