Hivatalosan is elutasította a román BCR magánosítására létrehozott bizottság a hitelintézet megvételére jelentkező pályázókat, azaz a francia Eulia pénzintézetet és az OTP Bank-HVB alkotta konzorciumot. Ugyanakkor a román lapokban a BCR elnöke, Nicolae Danila úgy nyilatkozott, hogy reményei szerint az újabb privatizációs pályázatra már elsőrangú bankok jelentkeznek majd - írta az MTI. Szerinte az olyan súlyú pénzintézetek, mint az OTP Bank, csak arra használták a privatizációt, hogy reklámot csináljanak maguknak, holott addig senki sem hallott róla, amíg be nem jelentette, hogy jelentkezik a pályázatra.

A pályázók elutasításának hivatalos indoka az, hogy egyikük sem felel meg a szükséges törvényes követelményeknek ahhoz, hogy az előválogatásba bekerüljön.

Az OTP Bank mindenesetre nem mond le arról, hogy Romá-niában bankot vegyen. A lehetséges akvizíciós célok között felmerült a Banca Transilvania neve, azonban a bank vezérigazgatója éppen két napja cáfolta a pletykákat. Eszerint az OTP nem is kereste meg a pénzintézetet ajánlatával, ráadásul nincs is terv a részvények eladására.