Az előzetes elemzői várakozások ellenére erőteljes hozamcsökkenés indult meg a hazai másodlagos állampapírpiacon az ír népszavazás kedvező eredménye után. Azzal együtt, hogy péntekre már alábbhagyott a befektetői érdeklődés, a hozamgörbe minden pontján 10 bázispont körüli mértékben csökkentek a referenciahozamok. Az elsődleges piacon az átlagosnál valamivel erősebb kereslet mutatkozott a diszkontkincstárjegyek iránt.

A forint számottevően erősödött hét eleji szintjéhez képest a hazai bankközi devizapiacon. Nemzeti fizetőeszközünk pénteken fél négykor 12,61 százalékon állt az ingadozási sáv erős oldalán, míg a hét elején még csak 12 százalék alatt mozgott. Az euróval péntek délután 241,25/30 forintos sávban kereskedtek a piacon, ami több mint egyforintos erősödést takar heti szinten. A dollár ellenében szintén jól szerepelt a hazai deviza, egy dollár a hét utolsó kereskedési napján már csak 246,80 forintot ért, ami több mint két forinttal alacsonyabb egy héttel korábbi szintjénél.

A bankközi forintpiacot egyértelmű likviditáshiány jellemezte a hét során. Átlagos forgalomban az overnight hiteleket 10,50/70 százalékon, az egyheteseket 9,80/90 százalékon vették fel a bankok.

Hosszú idő óta először szerepelt jól a jen a dollár ellenében a nemzetközi devizapiacokon. A japán fizetőeszközt segítették a várakozások, amelyek ismét valamiféle megoldást várnak kormány részéről a bankrendszer 420 milliárd dollárnyi rossz hitelállományának kezelésére. A piac szintén kedvezően fogadta a Bank of Japan tisztviselőinek nyilatkozatait, amelyekből arra következtettek, hogy nem folyatnak több pénzt a gazdaságba. A jen 124,15-os szinten zárta a hetet a dollárral szemben péntek délután New Yorkban, ami 1 százalékkal alacsonyabb az egy héttel korábbi jegyzésénél.

A közös európai fizetőeszköz árfolyama alig változott amerikai vetélytársával szemben az elmúlt öt kereskedési nap folyamán. Az európai részvények gyengébb heti szereplése következtében kismértékben veszített értékéből az euró, amellyel 97,68 centen kereskedtek péntek délután Amerikában.