A Postabank önkormányzati ágazatának erősítésére új, öszszetett szolgáltatást vezet be a vidéki önkormányzatok számára. A jelenlegi 4-4,5 százalékos piaci részesedés megduplázására törekednek ebben a szektorban.

A pénzintézet jelenleg több mint ötven önkormányzatnak vezet számlát, és további száz települési önkormányzattal van üzleti kapcsolatban. A szektornak nyújtott hitelek összege meghaladja a 10 milliárd forintot, példa erre a szegedi - a város a legnagyobb önkormányzati partner - csatornázási munkálatok, illetve a százhalombattai lakásépítési programok finanszírozásában való részvétel.

A most kialakított, Önkormányzatok Háza névre keresztelt "vendégiroda" vidéki polgármestereknek, önkormányzati vezetőknek a fővárosban folytatott üzleti ügyeikhez nyújt kényelmes tárgyalási lehetőséget. A Postabank ügyfelei térítésmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást - mondta Bárdi Károly igazgató a Postabank szerdai sajtótájékoztatóján.

A pénzintézet munkatársai a banki szolgáltatások mellett pénzügyi tanácsadást is nyújtanak az esetleges üzleti partnereknek. Készek finanszírozó intézetként beszállni, illetve a meglévő kapcsolatok kiterjesztésével újabb projektek indítását szándékoznak generálni. Az igénybe vehető szolgáltatások körében található a különböző gáz-, víz-, szennyvízfejlesztést célzó társulati hitelek, önkormányzati bérlakásprogramok finanszírozása, ipari park fejlesztésének hitelezése. 2002-ben sor került szindikált hitelezésre is. (FR)