Ismét irányt váltottak Európa főbb tőzsdéi, ezúttal a lejtmenet következett. Rossz hírekben nem volt hiány. A francia Renault részvényei 6,5 százalékot zuhantak arra a hírre, hogy a társaság 2003-ra a megrendelések 2 százalékos mérséklődésével számol Nyugat-Európában, ám ez akár 7 százalékig is leeshet. Az autóipari szektor többi tagjának sem kegyelmezett a piac: a Volkswagen 5, a BMW közel 2, a DaimlerChrysler több mint 2 százalékot zuhant.

Fekete napjuk volt a biztosítótársaságoknak is. Az S&P leminősítette az Axát, mivel a vártnál rosszabb eredménnyel számol 2002-re. Az Axa 3,6 százalékkal esett, s magával húzta a szektor többi tagját is. Az Aegon több mint 5, a brit Legal & General és a francia AGF is mintegy 5 százalékot zuhant. A technológiai részvények piacán a Nokia adta meg az alaphangot. A társaság 550 fő elbocsátásáról döntött a kereslet visszaesését érzékelve, a részvények pedig közel 3,5 százalékot zuhantak.

A Wall Streeten sem volt jobb a helyzet, az indexek nyitást követően folyamatosan morzsolódtak lefele, s négy hónapos mélypontjuk felé közelítenek. Lapzártunkkor a Dow Jones 0,5, a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban volt. A General Motors-részvények 3,6 százalékos esést mutattak, miután a Bank of America Securities vétel helyett már csak tartást javasol a részvényekből. Három százalékot esett a Johnson & Johnson, hét százalékot zuhant az Applied Materials, miután a vártnál rosszabb negyedéves eredményt közölt.