A Prudent-Invest Rt. alaptőkéjének megemelése mellett döntött az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. igazgatósága csütörtöki ülésén. A tőkepiaci törvény rendelkezésének megfelelően 2003. szeptember végéig az előírt 100 millió forintra emeli az alaptőke nagyságát a mostani 30 millióról - adta hírül az ÁPV közleményében. Az alaptőke-emelés a vagyonkezelő 2003. évi üzleti befektetéseinek terhére történik majd.

Az igazgatóság emellett úgy határozott: az alapkezelő társaságot az idén privatizálja. Az erre vonatkozó pályázat kiírására a Pillér 2. ingatlanbefektetési alap megszűnését követően kerül sor - mutatott rá az ÁPV. A tavaly december 31-vel megszűnt alap ingatlanjainak eladására kiírt nyilvános pályázat február 24-én zárult, a várakozások szerint áprilisban megszülethetnek az adásvételi szerződések, míg a jegytulajdonosok az úgynevezett "megszűnési értéket" július elsejétől vehetik fel.

Az igazgatóság jóváhagyta, hogy az idei év végén lejáró Pillér 1. alap 2003. december 31-ét követően is tovább működjön. A zárt végű alap futamidejének meghosszabbításáról vagy nyílt végű alappá alakításáról legkésőbb május 15-ig határoz a privatizációs szervezet. (FB)