Az új hét egyúttal vételi hullámot is elindított Európa főbb börzéin, bár az optimista hangulat főként az erősödéssel nyitott Wall Street s néhány kedvező tengerentúli vállalati hír számlájára írható. A főbb börzemutatók közül a londoni FTSE 100 1,81, a párizsi CAC-40 2,89, a frankfurti DAX 3,65 százalékos emelkedést könyvelhetett el, aminek eredményeként ismét háromhavi csúcsukhoz közelítenek.

A londoni börzén a bankpapírok vitték a prímet, míg a Brewer Scottish & Newcastle több mint 8 százalékos emelkedését annak köszönhette, hogy bejelentette: 1450 sörözőjén túlad. Erősödésnek indult a holland Aegon is, magával rántva a biztosítószektort, míg a közhasznú társaságok megítélését a francia Suezzel kapcsolatban napvilágot látott néhány kedvező elemzői megnyilvánulás javította.

A Procter & Gamble és a McDonald's kedvező negyedéves számainak eredményeként a Wall Streetre is beköltözött az optimizmus, az előbbi részvény egyébként 10, az utóbbi 5 százalékot erősödött lapzártánkig, míg a Dow Jones 1,69, a Nasdaq 1,65 százalékos pluszban volt. A Tyson Foods kurzusa 17 centtel, 9,54 dollárra erősödött hasonló okokból kifolyólag. Ugyancsak üde színfoltot jelentett a UnumProvident is, a Smith Barney felminősítése 11 százalékkal dobta meg az árfolyamát. Közel 8 százalékot esett viszont a Goodrich Corp. jegyzése, miután létszámleépítést, csökkenő profitot és árbevételt vetített előre az idei évre.