Brau: újabb végzés

A Fővárosi Ítélőtábla végzésével hatályon kívül helyezte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság - a 2004. április 22-i közgyűlésen hozott határozatok bejegyzésére irányuló változásbejegyzési eljárását felfüggesztő - végzését, és a cégbíróságot az eljárás folytatására utasította - közölte a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. a Budapesti Értéktőzsde internetes honlapján. (VG)

Terv szerint halad az Olefin-2 projekt

A Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Rt. petrolkémiai fejlesztési programjának legfontosabb és legnagyobb létesítménye, az Olefin-2 projekt a tervezett időpontban - 2004. november 19-én - elérte a mechanikailag komplett állapotot - tette közzé a társaság pénteken. Az erről szóló nyilatkozatot szerdán írták alá. (VG)

Lezárult a dematerializáció a Pannon-Flaxnál

A Pannon-Flax Győri Lenszövő Rt. által kibocsátott, a társaság alaptőkéjét alkotó nyomdai úton előállított részvények dematerializált részvényekké történő átalakítása lezárult - közölte a társaság. Ennek megfelelően az igazgatóság 2004. november 26. napjával valamennyi nyomdai úton előállított, alapcímletben 1000 forint névértékű, névre szóló, A, B és C sorozatú Pannon-Flax Rt.-törzsrészvényt érvénytelenné nyilvánította. (VG)

Kötelezés a Postás nyugdíjpénztárnak

A pénzügyi felügyelet határozatban kötelezte a Postás Magánnyugdíjpénztárat, hogy a 2003. évi mérlegét és eredménykimutatását 45 napon belül a jogszabályi előírásoknak megfelelően tegye közzé, és az ezt igazoló dokumentumokat a felügyeletnek küldje meg. A mellékelt indoklás szerint a pénztár a 2003. évi éves beszámoló részét képező mérleg- és eredménykimutatás közzététele során nem a jogszabályi előírásnak megfelelően járt el: a közzététel csak kivonatos formában történt meg, és a közzétett mérlegben a passzív időbeli elhatárolások értéke nulla forint, ami nem egyezik meg a felügyeletre beküldött mérlegben szereplő értékkel. (VG)