Az elmúlt napok csökkenése ellenére a bullish trend még él a BUX kereskedésében, így pozíciókat is ennek megfelelően ajánlott felvenni - tanácsolja technikai elemzésük alapján Faluvégi Balázs, a Bridge Wealth Management ügyvezető igazgatója. A BUX grafikonja a korábbi csúcsnál, 21 800 ponton mutat ellenállási szintet, míg támaszok 21 600, az alatt pedig 21 ezer pontnál figyelhetők meg.

A több mint tíz napja tartó intenzív emelkedés hétfőn ért véget. A kialakult, úgynevezett fordulós gyertyaformáció óvatosságra int; a héten eldőlhet, hogy egy korrekciónak, avagy komolyabb esésnek nézünk-e elébe.

A jelenlegi trend még 2003 márciusában indult meg 7000 pont környékéről, majd egy évvel később 18 000 pont felett tetőzött az index. A hosszú menetelés után sokan fordulatra számítottak, ám a koncentrált eladások hiányában nem tört a trend, csupán két hónap korrekció következett. Május közepén 16 000 ponton stabilizálódott a mutató, amikor újra megjelentek a vevők a piacon, és további jelentős emelkedést generáltak. A következő állomás a 20 ezer pont meghódítása volt. Augusztus 22-én csapott ismét meredek emelkedésbe a mutató, amely inkább egyszereplős rali, az olaj körüli fejlemények miatt féktelenül emelkedő Mol révén.