Pénz- és tőkepiac

Drága az euró a pénzváltóknál, de mi találtunk 240 alatt

Bivalyerős a forint, 237 forint körül forog az euróval szemben a devizapiacon, a pénzváltók és bankok azonban még mindig 241,5-248,2 forint között árulják az uniós fizetőeszközt.

Nagy az érdeklődés az euróra a pénzváltóknál, viszik az olcsó uniós pénzt az emberek. Több ezres tételben nem nagyon lehet most az uniós valutából vásárolni, több helyen csak előrendelést vesznek föl nagyobb mennyiségre. Az euró egyébként nem olcsó a pénzváltóknál. A közös pénz 237 forinton forgott ma a devizapiacon, ehhez képest a VGO által megkérdezett pénzváltók közül a legolcsóbban a pécsi Exclusive Best Change adta 241,49 forintos áron.

A többi pénzváltó legalább 243 forintot kért az euróért, de a budapesti Duna Plázában és az Eurocenterben az Exclusive Change váltóknál 246 forintot kellett fizetni egy euróért. A nagyobb bankok közül a legjobb árfolyam az MKB-nál volt, ahol 242,98 forintért vásárolható euró, a második legjobb, 243,17 forintos tarifát az OTP kínálja, a harmadik helyen 243,36 forintos árral a Raiffeisen áll.

A legdrágábban a CIB adja az eurót 248,21 forintért, de szintén drágább az átlagosnál az Unicredit Bank, amely 246,54 forintot kér az uniós valutáért.

A legolcsóbban egyébként a bankkártyával rendelkező OTP-s ügyfelek juthatnak hozzá az euró-bankókhoz, ha a hitelintézet euró-automatáiból kártyával vesznek föl pénzt. Az ilyen tranzakcióknál ugyanis az aznap reggeli első deviza-eladási árfolyamon váltja át az összeget forintra a bank, vagyis nekik mindössze 239,64 forintba kerül most egy euró.

pénzváltó forint pénzváltás valuta euró
Kapcsolódó cikkek