Pénz- és tőkepiac

Megtört a forint felértékelődése - Hogyan tovább?

Megtört a forint felértékelődésének a lendülete tegnap, miután a 235 eurós váltási szintet a kurzus csak rövid időre volt képes áttörni.

Az ezt követően kibontakozott korrekció 237 forintos szintig lökte vissza az euró árfolyamát – azonban Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője szerint nem érdemes a történteket az elmúlt hetekben megindult, tartósnak ígérkező erősödés végeként értelmezni. Technikai indikátorok alapján lehetett számítani egy korrekciós hullámra, a 235 forintos szint sikertelen ostroma után pozíciózárások is hozzájárulhattak a viszszapattanás mértékéhez – véli az elemző.



A hétfői, a piac által biztosra vett kamatemelés elmaradását viszonylag könnyen kiheverte a kurzus, és szerdán is jókora erősödést tudott produkálni a forint. Ez azt jelzi, hogy az euró és a hazai deviza között jelenleg fennálló 4,5 százalékos kamatkülönbözetet is vonzónak tartják a befektetők, és valószínűleg arról sincs meggyőződve a piac, hogy a Magyar Nemzeti Bank elzárkózik az irányadó ráta további emelésétől.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

felértékelődés forint lendület
Kapcsolódó cikkek