Pénz- és tőkepiac

Új befektetési lehetőségek változékony környezethez igazítva

A Generali Alapkezelő június közepétől öt új, köztük egy, a hazai piacon újdonságnak számító befektetési alappal bővíti termékportfolióját.

A nyíltvégű alapok a közép-kelet-európai-, a nemzetközi fejlődő piaci-, és az infrastrukturális részvények, valamint – Magyarországon elsőként – az újonnan tőzsdére lépő vállalatok papírjainak árfolyam-erősödéséből, illetve a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjainak hozamából kínálnak részesedést a befektetőknek. Az abszolút hozam elérését célzó alap kihasználja mind a negatív, mind a pozitív tőkepiaci helyzetből adódó lehetőségeket.

A Generali Alapkezelő új befektetési alapjai június 30-ig jegyezhetők.

A Generali Alapkezelő az új alapok befektetési politikáját a jelenlegi, globális szinten is változékony befektetési környezethez igazította. A Generali IPO Részvényalap – a hazai piacon elsőként – olyan vállalatok részvényeinek hozamából kínál részesedést, amelyek először jelennek meg tőzsdén és ily módon vonnak be forrásokat, vagy tőzsdei jelenlétük csupán néhány évre tekint vissza. A Generali IPO Részvényalap esetében az alapkezelő nem korlátozza a befektetési célpontok körét, sem földrajzi, sem iparági szempontból, a portfolió kialakításánál azonban törekszik majd az egyes eszközök erős diverzifikációjára.

Szintén a megváltozott befektetési környezethez illeszkedik a Generali Alapkezelő abszolút hozam elérésére irányuló stratégiával rendelkező alapja, amely esetében az alapkezelő a részvénypiaci befektetések mellett, deviza- illetve árupiaci invesztíciókat is végrehajthat, és saját tőkéje kétszereséig tőkeáttételes pozíciókat is felvehet. A Generali Abszolút Hozam Származtatott Alap azon vállalatok részvényeit célozza meg, amelyek jelentősen felülteljesíthetik a globális részvénypiacok éves hozamát. Alapvető célpontok a fundamentálisan alulértékelt vállalatok, a felvásárlás vagy összeolvadás előtt álló társaságok részvényei, valamint a hosszú távú trendjüktől piaci fejlemények miatt eltérő árazású vállalatok.

A közép-kelet-európai országok infrastrukturális fejlődéséből profitáló vállalatok – az ingatlan-, az út- és közmű-, valamint a közlekedésfejlesztésben résztvevő társaságok – papírjait célozza meg a Generali Infrastrukturális Részvényalap, amelynek portfoliójában a részvényhányad a 95 százalékot is elérheti. 

Elsősorban Latin-Amerika, Afrika, valamint a Közel- és Távol-Kelet fejlődő részvénypiacain helyezi el tőkéjét a Generali Fejlődő Piaci Részvényalap, amely azonban nem egyedi részvényekbe fekteti saját tőkéjét, hanem az egyes országok tőzsdei teljesítményét reprezentáló befektetési alapokkal tölti fel a portfolióját. A Generali Alapkezelő a földrajzi diverzifikáció, továbbá az alap portfoliójában a részvények és kötvények kitettségének változtatása révén törekszik a pozitív eredmény elérésére.

A 2001-ben elindított Generali Gold zártkörű befektetési alapját az alapkezelő nyilvános alappá alakítja, s a jövőben Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap néven forgalmazza majd. Az alap portfoliójában magasabb arányban szerepelnek a reálgazdaság teljesítményét követő, és hosszú távon jellemzően magasabb reálhozamot biztosító értékpapírtípusok, elsősorban a részvények. A Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap befektetési célpontja a tágabban értelmezett közép-, kelet- és dél-európai régió, portfoliójában a magyar részvények mellett döntően cseh és lengyel részvényeket vásárol majd.

Közel- és Távol-Kelet változó környezet Afrika infrastruktúra befektetés befektetési alap Generali Alapkezelő Latin-Amerika
Kapcsolódó cikkek