Pénz- és tőkepiac

Fontos emberek biztosítása

A cégek által a dolgozókra kötött életbiztosítások egyre gyakrabban jelennek meg a béren kívüli juttatások között.

Betegség, baleset esetén a biztosítottaknak és családjuknak anyagi biztonságot jelent ez a fajta törődés, ami egyúttal a hosszú távú lojalitás kiépítésének egyik eszköze is - olvasható a K&H biztosító legfrissebb közleményében.

A K&H Biztosító kulcsember biztosítását elsősorban ügyvezetőkre, gazdasági és kereskedelmi vezetőikre és kiválóan teljesítő munkatársakra kötik meg a cégek. A szabadságok után az üzleti élet újra teljes intenzitással indul be, ilyenkor sok vállalkozás gondolja át, hogyan tudja – különösen a jól teljesítő, a cég számára fontos – munkatársak lojalitását növelni, munkájukat elismerni. Az elismerés egyik lehetséges eszköze, ha a cég élet- és balesetbiztosítást köt a dolgozókra.

A K&H Biztosító kis- és középvállalati ügyfelei jellemzően az ügyvezetőikre, gazdasági és kereskedelmi vezetőikre kötnek élet- és balesetbiztosítást. De természetesen olyan is előfordul, hogy egy cégtulajdonos más beosztásban dolgozó, kiváló szakemberét jutalmazza ilyen biztosítással. A vállalkozások munkavállalókra kötött életbiztosításai azon túl, hogy a dolgozónak és családjuknak anyagi biztonságát jelentenek egy súlyos betegség vagy baleset esetén, a munkaadó részéről az elismerést, a megbecsülést is jelentik. – mondja Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási üzletágának vezetője.

A biztosítótól kapott összeg a munkából kiesők számára nem csak a jövedelmet pótolhatja. A biztosítottaknak lehetővé teszi, hogy olyan gyógymódot, rekreációs formát válasszanak maguknak, ami elősegíti felépülésüket és azt, hogy újra munkába állhassanak. A K&H Biztosítónál a vállalkozások 18-62 év közötti dolgozóikra kötnek biztosításokat, a legmagasabb a 18-39 év közötti biztosítottak aránya. A biztosító által térített biztosítási összeg személyi jövedelemadó- és TB-járulék-, halál esetén örökösödési illeték mentes a biztosítottak, illetve családjuk, örökösük részére.

K&H balesetbiztosítás biztosítás Kuruc Péter
Kapcsolódó cikkek