Pénz- és tőkepiac

Technikai korrekció előtt a forint

A magyar fizetőeszköz árfolyama pénteken ismét az utóbbi napok ingadozási sávjának erősebbik oldala felé mozdult el: 238,14-ig erősödött az euróval szemben. Keszeg Ádám a Raiffeisen bank elemzője szerint globális hatások mozgatják a feltörekvő devizákat.

 A hétvége előtt jó hangulatban várják a zárást a nyugati részvénypiacok, a dollár erősödése is kedvez a régiónk devizáinak. Az elemző szerint mindamellett a dollár középtávon biztosan korrigálja a mostani trendet (hiszen az elmúlt napokban közel 13,5 százalékot erősödött a közös pénzzel szemben).

A jövő hét elején várható egy fordulat a dollár-euró kurzusban, ez pedig nagy valószínűséggel a 240-es határ fölé löki vissza a magyar pénzt is. Vagyis a dollár trend változása, korrekcióra késztetheti a forint mozgását is – mondja az elemző. Év végéig ugyanakkor nem változik az alapkamat Magyarországon, a forint továbbra is volatilis mozgásban marad a 238-242-es sávban. Hosszú távon a dollár is továbberősödhet – mondja Keszeg Ádám – de ez nem hat a Fed kamatdöntésére, legfeljebb áttételesen.

Keszeg Ádám volatilis forint dollár technikai Fed feltörekvő korrekció euró közös pénz árfolyam elemző
Kapcsolódó cikkek