Pénz- és tőkepiac

Porba zúzták a magyar tőzsdét - az OTP a felelős

A BUX index 7 százalék feletti zuhanásáért elsősorban az OTP mélyrepülése volt a felelős, amely 13 százalékot veszített értékéből. Több magyar papír kereskedését délelőtt fel kellett függeszteni az eladói hullám hatására.

Óriási eladói nyomás nehezedett egész nap a Budapesti Értéktőzsdére. A részvényszekció forgalma több mint a kétszerese volt az idei éves átlagnak: 50 milliárd forint. A vezető tőzsdemutató, BUX index 7,32 százalékot csökkent és 16 164 pontra süllyedt, ahol utoljára 2005 májusában járt. Jellemzően még a 16 ezres értéhatár alá is benézett a mutató.  A vezető magyar nagypapírok mindegyike a negatív tartományban zárta a napot.

Hatalmas berepülést ismét (már harmadik napja) az OTP produkált, amelnyek árfolyama 13,29 százalékot zuhant 4500 forintra.

Az MTelekom 6,61 százalékot veszített értékéből, a papírja 720 forinton zárta a kereskedést. A Mol árfolyama 6,06 százalékot csökkent 13 000 forintra. A Richter részvényára 2,43 százalékot csökkent 32 000 forintra. Délelőtt 20 papír kereskedését fel kellett függeszteni akkora mértékű zuhanást éltek meg, köztük az OTP ás a Mol papírjait is. Jól jellemzi a magyar bank kálváriáját, hogy rendkívül erős eladói hullám hatására 36 milliárd forint értékben tünt el tőke a papírjaiból.

Mtelekom OTP nyomás BUX szekció eladói hullám részvényár Mol BÉT Richter árfolyam forgalom
Kapcsolódó cikkek