Pénz- és tőkepiac

Veszteséget vár az ING, és tőkeinjekcióra szorulhat

Az ING Groep veszteséges lehet a harmadik negyedévben és tőkeinjekcióra is szorul – nyilatkozta a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató.

 Az ING csoport eddig egyik negyedévben sem jelentett veszteséget, de mivel az ingatlanhitel leírásai elérték az 1,6 milliárd eurót, ezért a november 12-ei eredmény közzétételnél 500 millió eurós veszteségről számolhat be a társaság.

Az ING-nek komoly kitettsége volt mind az amerikai jelzálogpiacon, mind pedig a csődbe jutott Lehman Brothersben. A holland hitelintézet árfolyama pénteken 27 százalékot esett, idén eddig a társaság értékének 73 százalékát veszítette el. Piaci kapitalizációja jelenleg 15,3 milliárd euró, pénteki részvényára 2,78 euró veszteséget követően 7,34 euróra csökkent.

A holland kormány 20 milliárd eurós banki segélycsomaggal segíti az ország pénzpiacának likviditását, ebből az ING 10 milliárd körüli tőkeinjekcióra számít - írják brit lapok. A holland pénzügyi csoportnak rossz kölcsönei miatt 400 millió eurós tartalékot kell képeznie.

piaci kapitalizáció holland kormány veszteség hitelintézet ING Groep harmadik negyedév Lehman Brothers árfolyam
Kapcsolódó cikkek