Pénz- és tőkepiac

Zalabaromfi-ügy: a CIB Bank nem kapott a banktitok megtartása alóli felmentést

A CIB Bank aggályosnak tart, és visszautasít minden olyan megnyilvánulást, amely a Zalabaromfi-csoportnál kialakult helyzetért őket teszi felelőssé - közölte a hitelintézet hétfőn.

A bank közleményében az áll: szilárd meggyőződésünk, hogy a vitás kérdéseket nem az utcán, hanem a tárgyalóasztal mellett kell megoldani, ezzel ezzel ellentétes elképzeléseket semmilyen körülmények között nem támogatunk. Olyan megoldáshoz sem tudunk partneri együttműködést biztosítani, amely bankunkat a profiljától idegen (például mezőgazdasági integrátori) szerepkörbe kívánja kényszeríteni.

A CIB Bank Zrt. valamennyi ügyfelével mindenkor jogszerűen és méltányosan jár el. Az általános banki gyakorlatot illetően elmondható, hogy valamely számlához való hozzáférés korlátozása minden esetben csak következmény - hangsúlyozza a közlemény.

A Zalabaromfi-csoport vezetői továbbra sem adták meg a CIB Bank Zrt. számára a banktitok megtartása alóli felmentést. Ezért továbbra sem áll módunkban részletesen tájékoztatni a cégcsoport dolgozóit, beszállítóit és a közvéleményt a kialakult helyzet okairól. A tájékoztatást a cégcsoport vezetői ugyanakkor maguk is megtehetnék, hiszen birtokukban van az ehhez szükséges összes szerződéses információ. Az ezzel ellentétes kommunikációjuk nem felel meg a valóságnak.

A bank közleménye leszögezi, hogy a kialakult helyzet megoldásának megszületését eddig sem a CIB akadályozta meg.

zalabaromfi CIB Bank
Kapcsolódó cikkek