Pénz- és tőkepiac

Szeretne bankár lenni? Most "lasszóval fogják" őket nálunk

Sorra érkeznek a hírek a nyugati nagybankok drasztikus költségcsökkentő programjairól, amelyeknek többnyire jelentős sarokköve a létszámleépítés is.

Magyarországon viszont egyelőre nem tapasztalható a banki alkalmazottak iránti kereslet drasztikus mértékű viszszaesése sem, az év első kilenc hónapjában ugyanis 4,07 százalékkal nőtt a hazai nagy- és középbankok állományi létszáma a PSZÁF statisztikái szerint.

Ráadásul a piacvezető hazai hitelintézetek honlapjain továbbra is rengeteg betöltésre váró pozíciót ajánlanak. Egyedül a Budapest Banknál például – a weblap szerint – nagyjából 90 álláshirdetésre lehet jelentkezni. Az Erste Banknál pedig 16 friss állás közül választhatnak az érdeklődők; az osztrák hitelintézet leányánál munkatársat keresnek többek között lakossági értékesítő pozíciókba, és a vállalati kockázatkezelés, illetve a stratégiai tervezés területére is.

A K&H-nál a weblap tanúsága szerint több mint 20 állásra lehet pályázni, az üres pozíciók köre itt is meglehetősen tág: keresnek például vállalati kapcsolattartót, de lakossági hitelkockázati modellezőt szintén.

Az UniCreditnél megközelíti a 30-at a meghirdetett lehetőségek száma, a bank elsősorban lakossági és kisvállalati divíziójába keres új embereket, de a bankközpontba és a vállalati üzletágnál is akadnak üres helyek.

Az UniCredit pályakezdő diplomásoknak külön programot alakított ki: a jelentkezőket privát ügyfélmenedzserré képezik ki, és a gyakorlati programot sikeresen teljesítő kollégákat alkalmazzák is. A Raiffeisen Banknál még szintén tíz felett van a betöltésre váró állások száma.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek