Pénz- és tőkepiac

Profitcsökkenés a JPMorgannél

Az Egyesült Államok eszközértéken számolt második legnagyobb bankháza, a JPMorgan Chase & Co tavalyi utolsó negyedévre számolt profitja 76 százalékkal csökkent a megelőző évhez képest.

A negyedik negyedévben a nettó jövedelem 702 millió euró volt, 7 cent részvényenként, szemben az előző évi 2,97 milliárd dollárral (86 cent részvényenként). „Ha a gazdasági válság továbbfolytatódik, amire jó esély van, akkor még újabb leírásokat várunk” – nyilatkozta közleményében a bankház vezérigazgatója Jamie Dimon. A bank profitesését elsősorban a rosszhitelek leírása okozta, amelyek a tavalyi utolsó negyedévre 2,9 milliárd dollárra rúgtak.

A JPMorgan befektetési bankrészlege a negyedévben 2,39 milliárd dollárt veszített (egy évvel korábban még 124 millió dolláros profitot hozott a részleg). A rossz hitelekből jövő veszteség a 2007 óta 5,4 milliárd dollárral emelkedett 8,5 milliárd dollárra. A JPMorgan 17,9 milliárd dolláros állományát veszi át az amerikai kormány TLG programja. A bankház idén részvényértékének 34 százalékát veszítette el, tegnap 1,7 százalékot esett az árfolyama 25,91 dollárra New Yorkban.

leírás veszteség JPMorgan Chase Jamie Dimon profitesés
Kapcsolódó cikkek