Pénz- és tőkepiac

12 ezer alkalmazottól válik meg a JPMorgan

A JPMorgan Chase & Co mai bejelentése szerint 12 ezres leépítéssel 1,35 milliárd dolláros nettó megtakarítást szeretne elérni. A döntést a Washington Mutuallal történő fúzió indokolja.

A JPMorgan közlése szerint az összesen két milliárd dolláros, tervezett megtakarítás jelentős részét már az év végén realizálná a cég, ebből 1,35 milliárdot tennének ki az elbocsátások – tudósít az AP.

A JPMorgan szeptember végén vásárolta meg az amerikai történelem legnagyobb bukásának számító Washingon Mutualt (WaMu). Mióta a JPMorgan működteti a vállalatot, a WaMu betétjei 500 millió dollárral növekedtek. A tőke megtakarítás érdekében a JP Morgan részvényenként 5 centtel csökkenti osztalékát – Jamie Dimon vezérigazgató szerint a döntés évi 5 milliárd dolláros megtakarítást eredményez.

A vezér leszögezte: nem bocsátkozik jóslatokba, de felkészült egy két évig tartó válságra, amelynek során az amerikai tíz százalék fölé emelkedik, az ingatlanárak pedig 40 százalékkal csökkennek. Dimon közlése szerint a JPMorgan a teljes évben nyereséges marad, első negyedéves profitja pedig megközelítőleg megfelel majd az elemzői várakozásoknak.

részvény osztalék elbocsát Washington Mutual leépít WaMu JPMorgan
Kapcsolódó cikkek