Pénz- és tőkepiac

Barclays: rendkívüli bejelentéssel lepte meg a piacot

A Barclays Capital egy héttel a hivatalos terminus előtt, ma jelentette a tavalyi második féléves profit eredményét: a nettó bevétel 2,66 milliárd font volt, részvényenként 31,3 penny.

A szám túlszárnyalta az elemzői várakozásokat, ugyanis az egy évvel korábbi adathoz képest ez mintegy 49 százalékos bevétel növekedést jelent. Szakértők szerint John Varley azért hozta egy héttel előbbre a számok közlését, hogy elejét vegye a piaci spekulációnak a Barclays leírásaival kapcsolatban.

A Barclays elnöke Robert Diamond mai nyilatkozata szerint a bank befektetési részlege is „rendkívül erős év elé néz”, köszönhetően a Lehmann eszközök átvételének. A bankház tavaly felfüggesztette az fizetést, mivel 8,1 milliárd fontnyi rossz hitelt volt kénytelen leírni. A mai bejelentés szerint idén nem várható hasonló mértékű hitelleírás, és az év második felétől ismét fizet osztalékot a Barclays. Ma 12 százalékot emelkedett a harmadik legnagyobb brit bankház árfolyama, idén eddig piaci értékének 32 százalékát veszítette el.

John Varley profit Robert Diamond Lehmann Barclays
Kapcsolódó cikkek