Pénz- és tőkepiac

"Hosszú este volt" - A bónuszokról vallatták a BofA elnökét

Ken Lewis, a Bank of America (BofA) elnöke a New York-i ügyészi hivatalban személyesen válaszolt arra a kérdésre: a Merrill Lynch mely vezetői kaptak prémiumot a csőd közelébe került cég függetlenségének utolsó napjain.

Andrew Cuomo, New York állam főügyésze csütörtökön hivatalos tájékoztatást adott arról: elégedetlenek a Bank of America volt vezérének információszolgáltatásával – írja a Reuters. Ken Lewis ellen azért indult vizsgálat, hogy kiderítsék, miért fizetettek ki idő előtt 3,6 milliárd dollárnyi prémiumot a Merrill Lynch vezetőségének, közvetlenül azelőtt, hogy a Bank of America megmentette volna a csőd szélére került céget.

Mivel az ügyészi hivatal szerint Lewis eddig nem bocsátott a rendelkezésükre megfelelően részletes listát, a BofA elnökét személyesen hallgatták meg. "Hosszú este volt, fáradt vagyok" – mondta Lewis a találkozót követően, hozzátéve, hogy a legjobb tudása szerint válaszolt a kérdésekre és reméli, hogy tisztult a kép.

Az ügyben a Merrill Lynch volt vezérigazgatóját, John Thaint is meghallgatták, az ügyészi hivatal arról nem adott tájékoztatást, hogy a két vallomás mennyire felel meg egymásnak.

Thain bofa Lewis ügyész bónusz vall prémium Bank of America
Kapcsolódó cikkek