Pénz- és tőkepiac

"2010-et biztosan túléljük" - Leminősíthetik a GE-t

A GE Capital az elemzők szerint elveszítheti AAA-s besorolását. A cég pénzügyi vezetője szerint ugyan valóban nagy az aggodalom a pénzügyi helyzet miatt, de a 2010-es évet a cég még biztosan gond nélkül átvészeli.

"Nagyon sok spekulációt hallunk a GE Capital kockázati besorolásáról, de ezek szerintem eltúlzottak. Úgy gondolom, a 2010-es évet gond nélkül átvészelhetjük" – idézi a Reuters Keith Sherint, a GE pénzügyi igazgatóját.

A GE a múlt héten 68 százalékkal csökkentette osztalékát, évi 9 milliárdos megtakarítást várva a lépéstől. A GE részvényei rendkívül sokat, 59 százalékot veszítettek értékükből, Nigel Coe, a Deutsche Bank elemzője ügyfeleinek írt útmutatójában úgy véli, a biztosan többet ér jelenlegi árfolyamánál.

Ugyanakkor a két legnagyobb hitelminősítő jelenleg felülvizsgálja a GE hitelminősítését: a elképzelhető, hogy a Moody’s AAA-ról AA-ra minősíti vissza a céget és a Standard & Poor’s negatív kilátásokat mutat. Sherin szerint elképzelhető az AA-s minősítés, de valószínűtlennek nevezte az A-ra történő visszaminősítést. A pénzügyi igazgató ugyanakkor leszögezte: a GE-nek nincs szüksége plusz tőkére és nyereséges lesz ebben a negyedévben.

GE Deutsche Bank osztalék Moody's Sherin leminősít AAA AA General Electric árfolyam
Kapcsolódó cikkek